Píše nám pan primátor... - Mostecké Panterky

Píše nám pan primátor...

… píše nám pan primátor. Tečka. Totiž krásná tečka za uplynulou sezónou v podobě pozvánky na akci, kde právě pan primátor přijímá nejlepší sportovce za předchozí rok. Tentokrát 27. ledna 2020 pogratuloval těm, kteří sbírali úspěchy na domácích i zahraničních kláních v roce 2019. Psal nám i loni, ale takové dopisy nikdy neomrzí… Úspěchů posbíraly Mostecké Panterky více než dost, ale jak vybrat ty největší? Oceněni jsou zpravidla ti, kteří zazářili za hranicemi naší republiky. Za nás to v loňském roce byla jednoznačně sólistka Nela Šidlichovská (to jméno už znáte, píšeme o ní často a věříme, že i nadále budeme psát – kdo ji zná, ten ví :-)), která vybojovala bronz na Mistrovství Evropy EMA ve Francii. Bronz, který v té ohromné konkurenci měl a navždy bude mít cenu zlata. Ale zlato bylo oceněno také – z Francie se s ním vrátilo naše trio kadetek ve složení Sarah Lokvencová, Nela Šidlichovská (to je ona…) a Daniela Vnenková. Tyhle tři holky vyšily choreografii s názvem Řecko tak, že nemohly dopadnout jinak. A tak si právem šly pro ocenění v podobě uznání a podané ruky Jana Paparegy, který je nejen primátorem, ale také aktivním sportovcem, jak se říká tělem i duší.

Tahle každoroční akce je oproti všem těm přípravám a soutěžím nesrovnatelně krátká – trvá jen hodinku. Je to hodinka příjemného napětí, kdo přijde, kdo co řekne, koho vyhlásí právě teď… Samotnému vyhlašování předcházel tentokrát hudební kousek v podání šestice skvělých bubeníků ze Základní umělecké školy F. L. Gassmanna v Mostě. Úžasné vystoupení a decibely na maximu – prostě bubny :-). Projev pana primátora byl o mnoho klidnější :-), cílený přímo na sportovce a zasazený do olympijského roku 2020. Nechyběla slova obdivu za aktivitu, vytrvalost, sportovní úspěchy a příklad pro ostatní. Do přání dalších sportovních i osobních úspěchů zahrnul snad všechna odvětví, a k našemu potěšení i to naše – jeho slova „ať vám to i nadále tancuje, pochoduje“ zahřála. Bylo nám ctí sdílet tuto akci s dalšími úspěšnými sportovci všech věkových kategorií – mistry České republiky, mistry Evropy i mistry světa. Vzhlíželi jsme i k dvěma dávno již dospělákům, kteří obdrželi cenu za celoživotní přínos sportu. Jsou jimi pan Josef Houška a paní Jiřina Metličková. A jestli někdy magistrát zažil potlesk ve stoje, tak to bylo právě teď, kdy 90letá paní Metličková přebírala kytici od představitelů města. Neuvěřitelné, co tahle žena dokázala a kolik života sportu věnovala. Žena se smyslem pro humor a neuvěřitelnou vitalitou v tak požehnaném věku. Rádi jsme v tu chvíli odsunuli židle a brali do ruky kapesníky… Děkujeme městu, že podporuje sportovce a buduje nová zařízení. Děkujeme, že si svých sportovců váží a že jim v jejich snažení pomáhá a přispívá spolu s nimi k dobrému jménu města Mostu, Evropského města sportu 2015. A pro nás 2016, …, 2019, …

Jana Riegerová 27.1.2020, 20:00 781x




?>
rolex swiss replica panerai pre-owned exceptional project to instruct the emblem famous first rate proficient criterias. www.paneraiwatches.to rolex circumstance created by hand-made yourself. cartierwatch for sale has the mind with bravery and courage. replica cartier watches for sale may possibly make a period of time awesome and so good. well-designed manner is most likely the functions having to do with fake iwc watches uk usa. we supply cheap https://iwcwatch.to for women and men. pure hand to create is a major feature of audemarspiguetwatches.to watches. the unique investment decision importance is just about the great things about cheap https://www.audemarspiguetwatch.to under $50. choose your franckmullerwatches - find a store c keep in touch. https://www.franckmuller.to/ in a huge way of design.